Kijken met je oren

Kijken met je oren

Muziek en beeld gaan bijzonder goed samen denk aan films, series en videoclips. Vanuit deze gedachte ontstond het idee voor het project Kijken met je oren. Een project om vanuit de muziek anders naar de beeldende kunst te kijken. Het project bestaat uit 3 delen:

1) Kennismaken met de Kunstuitleen of de expositie;

2) Beluisteren van de Spotify playlist en op zoek gaan naar bijpassende kunstwerken (de fragmenten variëren van rock, r&b, pop tot  klassiek);

3) Jezelf laten inspireren door de muziek van je keuze en zelf een tekening maken.

Beleef het kunstwerk op een andere manier. Duur circa 1 uur.

Voor wie

Het project Kijken met je oren is geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en beroepsonderwijs. Voor groepen geldt dat zij ook welkom zijn buiten onze reguliere openingstijden. In alle gevallen, ook tijdens openingstijden, geldt voor groepen dat rondleidingen alleen op afspraak mogelijk zijn.

Kosten

Groepen onder begeleiding rondleider, binnen het onderwijs: 3 euro p.p. (kan met cjp-kaart betaald worden). Groepsomvang: minimaal 10, maximaal 15 personen.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo-ochtend en vr)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl
(Het project Kijken met je oren is oorspronkelijk voor de Kunstuitleen Alkmaar ontwikkeld door kunstenaar Kees Admiraal.)