Het Blauwe Paardje

Het Blauwe Paardje

Het educatieproject Het Blauwe Paardje is multidisciplinair, een prikkeling van de zintuigen en een verbinding van beeldende kunst, muziek, taal en spel. De basis van het project is een leskist met daarin onder andere de knuffel het blauwe paardje.

In de kist zit ook een lespakket met opdrachten waar je als leerkracht zelfstandig uit kunt kiezen. Met de opdrachten leren de leerlingen associëren met beelden, experimenteren met materialen en te werken vanuit een verhaal. Uitgangspunt voor de lessen is het boekje Meneer Kandinsky was een schilder van Daan Remmerts de Vries, dat ook in de leskist is opgenomen. De leskist blijft tijdens het project op school, zodat er steeds gebruik van gemaakt kan worden.

Voor wie

Het Blauwe Paardje is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, groepen 1 en 2.

Kosten

De kosten zijn 5 euro p.p. (kan met cjp-kaart betaald worden). Minimumomvang groep / klas: 10 leerlingen.

Aanvullende info

Het Blauwe Paardje vindt plaats in het klaslokaal. Daarnaast is er een introductiebijeenkomst voor de betrokken leerkrachten op school. Dit duurt 45 minuten.  Een bezoek aan het CBK maakt onderdeel uit van het project. Ook dit dit duurt 45 minuten. Optioneel is een gastles op school van 45 minuten mogelijk.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo-ochtend en vr)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl