De parkiet, de zeemeermin en de slak

De parkiet, de zeemeermin en de slak

De KunstKist voor groep 3 en 4 gaat over Henry Matisse. De KunstKist is een tool voor deskundigheidsbevordering van de leerkracht. Het biedt de leerkracht informatie over het werk en denkwijze van een specifieke kunstenaar, maar ook informatie en inspiratie over allerlei ongebruikelijke technieken, lesideeën en lesvormen.

De parkiet, de zeemeermin en de slak is het vervolg op Het Blauwe Paardje, de succesvolle KunstKist voor groep 1 en 2 over Wassily Kandinsky. Op dit moment werken we aan nog 2 KunstKisten voor groep 5 t/m 8. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn voor kunstzinnige oriëntatie, van groep naar groep, met eenzelfde concept, maar een geheel andere vorm en inhoud.

Voor wie

De parkiet, de zeemeermin en de slak is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, groepen 3 en 4.

Kosten

De kosten zijn 5 euro p.p. (kan met cjp-kaart betaald worden). Minimumomvang groep / klas: 10 leerlingen.

Aanvullende info

De parkiet, de zeemeermin en de slak vindt plaats in het klaslokaal. Daarnaast is er een introductiebijeenkomst voor de betrokken leerkrachten op school. Dit duurt 45 minuten.  Een bezoek aan het CBK maakt onderdeel uit van het project. Ook dit dit duurt 45 minuten. Optioneel is een gastles op school van 45 minuten mogelijk.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo-ochtend en vr)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl