Beeldenwandeling

De wandeling

Via een wandeling of fietstocht in de stad, bijvoorbeeld in het centrum of een specifieke wijk, maken de deelnemers kennis met kunst in de openbare ruimte, onder begeleiding van een rondleider. Hij geeft uitleg over de beelden, de achtergronden en gebruikte technieken. We beschikken over bestaande routes, bijvoorbeeld vanaf het CBK via de singels naar het station en terug. Tijdens deze wandeling kom je o.a. langs het het Werkmanmonument van Armando, Ultra van Silvia B., het Peerd van Ome Loeks van Jan de Baat en Second Thought van Giny Vos. Indien gewenst is het ook mogelijk om zelf een route samen te stellen aan de hand van de digitale gids www.staatingroningen.nl, bijvoorbeeld op thema of onderwerp. Duur: circa 1 uur, op aanvraag langer. Groepen buiten het onderwijs: 1,5 uur, op aanvraag langer.

Voor wie

De beeldenwandeling is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Ook voor georganiseerde groepen als bedrijven, vakverenigingen en cultuurclubs is deze rondleiding bijzonder geschikt. In overleg is de beeldenwandeling ook geschikt voor het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. Voor groepen geldt dat zij ook welkom zijn buiten onze reguliere openingstijden. In alle gevallen, ook tijdens openingstijden, geldt voor groepen dat rondleidingen alleen op afspraak mogelijk zijn.

Kosten

Voor groepen in het onderwijs: 3 euro p.p. (kan met cjp-cultuurkaart worden betaald). Voor groepen buiten het onderwijs 7,50 euro. Minimaal aantal deelnemers: 10, maximaal 12. Grotere groepen kunnen worden gesplitst in meerdere groepen om zo binnen het minimum of maximum aantal deelnemers te blijven.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo-ochtend en vr)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl