Esmé van den Boom en Marthe van de Grift winnen Hendrik de Vriesstipendium 2018

winnaars kunnen met prijs plannen realiseren

Esmé van den Boom en Marthe van de Grift hebben het prestigieuze Hendrik de Vriesstipendium 2018 gewonnen. Dit maakte Paul de Rook, wethouder Cultuur van de gemeente Groningen bekend tijdens het talentevent Wildvang in het CBK. Het stipendium is een jaarlijkse terugkerende aanmoedigingsprijs voor jonge, professionele, talentvolle Groninger kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De winnaars ontvangen elk een geldprijs van 6.000 euro, waarmee zij hun ingediende plannen kunnen realiseren. Aan het stipendium is tevens een bedrag van 1.000 euro verbonden voor het aantrekken van een coach naar keuze. Lees in Juryrapport Hendrik de Vriesstipendium 2018 de motivatie van de jury.

Naast het stipendium maakten alle genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium dit jaar voor het eerst ook kans op een publieksprijs van 1.000 euro. Tijdens Wildvang konden bezoekers ter plekke stemmen en hun favoriet aangeven. De meeste stemmen gingen naar Rosa Everts. Het gewonnen geldbedrag kan zij gebruiken voor de ontwikkeling van haar carrière.

Tegelijkertijd met de bekendmaking is de tentoonstelling met het werk van de genomineerden voor het stipendium gestart. Deze tentoonstelling kun je nog t/m 12 januari 2019 in het CBK te zien.