CBK nu een zelfstandige stichting

wijziging gegevens

Vanaf 1 januari 2019 is het CBK een zelfstandige stichting. Eind 2018 heeft het college van B&W van de gemeente Groningen daarvoor gekozen omdat het volgens het college de bedrijfsvoering van het CBK als basisvoorziening in de stad versterkt. Het CBK is enthousiast over deze keuze. Als stichting denken we meer voor de stad, de kunst en kunstenaars in Groningen te kunnen betekenen. Als zelfstandige stichting kunnen we een betere impuls geven aan nieuwe ontwikkelingen en samenwerking in de stad. Het besluit heeft geen gevolgen voor ons programma Kunst op Straat en onze Kunstuitleen. Beide blijven bestaan en zullen zich op een professionele wijze verder ontwikkelen. We blijven voorlopig gehuisvest naast De Oosterpoort.

Voor klanten van onze Kunstuitleen heeft dit besluit geen gevolgen. Je kunt de kunstwerken die je leent, blijven lenen en je kunt – als je naast lenen ook spaart – je collectietegoed vanzelfsprekend blijven inzetten voor een kunstwerk uit onze collectie. Uiteraard verandert er wel wat. Zo hebben we een nieuw bankrekeningnummer (NL12 RABO 0335.2957.62 ). Daarom vragen we in januari klanten van de Kunstuitleen eenmalig een nieuwe machtiging voor de automatische incasso af te geven. We hebben het bedrijf Facturis gevraagd deze machtiging te regelen. Binnenkort zal dit bedrijf contact met je opnemen. We willen je vragen hieraan mee te werken en voor 21 januari 2019 te reageren zodat je zonder zorgen kunt blijven genieten van je kunstwerk(en).

De wijziging van onze gegevens heeft ook gevolgen voor onze leveranciers. Ben je leverancier van het CBK, dan ontvang je medio januari informatie van ons.