Kunst op straat is voor iedereen

 

Fotograaf: Dettie Veltman

Ieder jaar organiseert het CBK De Week van de Kunst op Straat. In de stad Groningen zijn ruim 400 kunstwerken op straat te vinden. Ze staan op straten, pleinen en hangen aan gevels. Het CBK zorgt voor deze collectie. Tijdens De Week van de Kunst op Straat laten we je hier graag kennis mee maken. Daarom organiseren we tijdens dit event allerlei activiteiten. De volgende Week van de Kunst op Straat vindt plaats van 6 t/m 15 april 2019.


KUNST-OP-STRAATPRIJS

Tijdens De Week van de Kunst op Straat kun je stemmen op je favoriete kunstwerk. In 2018 was het thema voor deze prijs: vrouw. Uit de 10 genomineerde kunstwerken is Ultra van Silvia B. met 31,7% als favoriet gekozen. Op de tweede plaats eindigde Kinder van Mette Bus met 30,8% van de stemmen. Derde werd Olga met kat van Jan Wolkers met 10,1% van de stemmen.


MEER KUNST OP STRAAT

Wil je meer weten over de kunstwerken in de stad of bij jou in de buurt, check dan onze website www.staatingroningen.nl. Op deze website vind je niet alleen de hele Kunst-op- Straatcollectie met omschrijvingen en handige weetjes, maar ook vele bijzondere gebouwen en informatie over buurten en wijken. We maakten deze website samen met architectuurcentrum Platform GRAS. Wil je meer weten over aankomende Kunst-op-Straatprojecten, check dan deze link.


BEHEER EN ONDERHOUD

Samen met Stadsbeheer is het CBK verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Kunst op Straat. We houden de collectie goed in de gaten, want het kan altijd gebeuren dat een kunstwerk door bijvoorbeeld het weer beschadigt…  Je kunt ons hierbij helpen. Mocht je zien dat een kunstwerk is beschadigd – er zit iets los, het is beklad, het kunstwerk is vies – laat het ons dan weten en we komen in actie. T (050) 368 01 60 E info@cbkgroningen.nl